Könyvvezetés

A gazdasági élet teljes vertikumában végzünk könyvvezetést.

A mezőgazdasági, kereskedelmi, ipari és egyéb termelő tevékenységet folytató vállalkozások könyvvitelét úgy építjük fel, hogy ahhoz a cég további kontrolling feladatokat kapcsolhasson.

Segítjük a vezetői információs rendszereket, igény szerint német, angol és francia nyelvű időközi jelentéseket készítünk. Meghatalmazással látjuk el a cégek adóhatósági képviseletét. Anyagi felelősséget vállalunk az átadott gazdasági események könyvelésére.

Bérszámfejtés, TB ügyintézés

Társaságunk a növekvő munkaügyi és társadalombiztosítási feladatokra tekintettel külön részlegben végzi a tevékenységet. Három fő végzi a Laconto Kft. által könyvelt vállalkozások teljes körű bérszámfejtését és társadalombiztosítási ügyintézését. Külön nyilvántartási rendszerben kezelik a foglalkoztatottak munkaügyi, bér és TB anyagait.

A jelenléti ívek, a szakmai specialitások, és a foglalkoztatói igények összehangolásával próbálja cégünk megfeleltetni a vállalkozások, amúgy komplex és költségérzékeny bérelszámolásait.

Adótanácsadás

A szerződött ügyfelek számára lehetőségeink szerint biztosítunk adójellegű konzultációkat, amellyel törekszünk az adófizetési kötelezettségek optimalizálására, adómegtakarításokra.

Szigorúan a törvényi keretek között készítünk elő döntési alternatívákat a rövid és hosszú távú adófizetési elképzeléseknek megfelelően.

Gazdasági tanácsadás

A könyvelési feladatokon túl – a termelési folyamatok és a gazdálkodási rend megismerése után – gazdasági tanácsadást vállalunk, melyben igény szerint állítunk fel egyszerű kontrolling rendszereket, de összefüggő, integrált belső rendszereket is.

Cégalapítás

Már a cégalapítás során számos olyan dologra tudjuk felhívni leendő ügyfeleink figyelmét, amely hosszú távon meghatározza a működésük feltételeit.

Mind a társaságok tőke- és tulajdonosi szerkezete, mind a felvett tevékenységek meghatározása, illetve a kapcsolódó hivatali és hatósági környezet megismertetése elengedhetetlen feltétele egy vállalkozás beindításának.

A cégalapítás túlnő egy jogi eljáráson, az ügyfeleknek több száznyi szabályt és szabályozót kell megismerni a biztonságos működéshez. Törvényi háttérrel és 15 éves tapasztalattal tudjuk segíteni az induló vállalkozásokat.

Cégértékelés

Az üzletrészt eladni, illetve vásárolni szándékozó ügyfeleink részére segítséget nyújtunk a piaci ár meghatározásában.

Továbbá vállaljuk a teljes üzletrész értékesítési folyamat menedzselését, a tárgyalások előkészítésétől kezdődően, az azokon való részvételtől egészen a végleges üzletrész adásvételi szerződés megkötéséig.

Pénzügyi és finanszírozási tanácsadás

A vállalkozások életét végigkísérik a finanszírozási nehézségek. Közreműködésünkkel segítjük a vállalkozásokat abban, hogy dönteni tudjanak, milyen finanszírozásra van szükségük.

Más a helyzet egy cég folyó finanszírozásakor, egy projekt kezelésekor, vagy egy átmeneti likviditási zavarkor. Segítünk választani a finanszírozási technikákban, kínáljuk banki kapcsolatainkat.

Az időben végrehajtott külső finanszírozási segítség hosszútávon biztosíthatja a vállalkozás zavartalan működését.